RETETE CULINARE

Sarmale naturiste delicioase

Ingrediente: 20 frunze de varză murată, 20 de nuci, 1 fir de praz, 2 legături pătrunjel, 100 gr. unt, 1 morcov, 2 linguri pastă de roşii, boia dulce, puţin usturoi, 1 linguriţă ulei, sare, piper, cimbru (sau alte condimente din plante).
Preparare: nucile se toacă mărunt şi se amestecă cu prazul tăiat mărunt, verdeaţă tocată, morcovul ras, pastă de roşii, untul bătut spumă, usturoiul şi mirodeniile. Se formează sarmalele din foile de varză umplute cu această compoziţie. Se aşează sarmalele pe un platou cu varză tocată şi verdeaţă. Sarmalele se stropesc cu câteva picături de ulei şi se ornează cu verdeţuri tăiate mărunt. Se pot servi şi încălzite la 40 °C .

www.monitorulsv.ro