Ingrediente:
3 fructe de grapefruit curatate, 3 portocale curatate, un varf lingurita sare, un castravete mediu,
taiat marunt, seminte de floarea soarelui, 2 buc avocado, taiate felii, 2/3 cana otet, 1/3 cana
zahar, o ceapa mica taiata inele.
Mod de preparare:
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un
vas mare se amesteca citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la
grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pana se face o cana. Acesta se
amesteca bine cu otet, zahar, sare, un praf de piper. Se toarna peste fructe. Se lasa la marinat
in frigider 2-3 ore. Cand se serveste se adauga semintele de floarea soarelui.Se scot fructele
din marinata. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salata, cu putin sos de marinata
deasupra.