RETETE CULINARE

Salata Dijon

Ingrediente:
o capatana salata verde, 50g seminte de migdale, 200g brocoli, 50g masline verzi ampanate,
150g mustar dijon, 200g iaurt, 10g boia de ardei dulce, 50g ceapa uscata uscata, 10g sare, 3g
piper.

Mod de preparare:
Broccoli se taie buchetele si se da un clocot in apa cu sare, salata verde se spala foaie cu foaie
an apa rece, se rumenesc usor semintele de migdale intr-o tigaie din teflon, apoi se lasa la racit
in timp ce taiem ceapa la un feliator in forma de inele, luam iaurtul si intr-un vas adaugam 2
linguri de mustar dijon, sarea, piperul, boia de ardei se amesteca pana se obtine un dresing
omogen. Pe o farfurie intinsa se aranjeaza salata verde, iar peste salata se aseaza buchetelele
de brocolli, maslinele verzi, semintele de migdale, se adauga sosul dresing, iar peste se
orneaza cu inele de ceapa.Se serveste ca aperitiv sau fel principal cu toast(paine) prajit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *