Ingrediente: 2 buc avocado, o rosie, o salata mica, sare si piper, 100 gr fasole fiarta, 100 gr branza data prin
razatoare, smantana, 2 oua fierte tari, un castravete mediu, o muratura, 2 lingurite suc de
lamaie, 2 lingurite nuci tocate, condimente diverse.
Mod de preparare:
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si
se presara cu sare si piper. Se curata avocado de coaja si se taie in doua, longitudinal. Se
acopera cu zeama de lamaie. Se acopera cu un capac. Se amesteca muratura taiata marunt cu
branza, cu fasolea si condimente. Cu aceasta umplutura se umplu bucatile de avocado. Pe
fiecare jumatate de fruct se pune cate o felie de rosie. Se asaza pe pat de frunze de salata.
Feliile de castravete se asaza pe felii de oua si se decoreaza frumos platoul cu ele. Se
garniseste cu smanatana si cu nuci taiate.