Ingrediente: 6 albusuri de ou, 1 1/4 ceasca zahar , 1 lingura amidon, 1 lingurita suc de lamaie, 2 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao pudra, 1 cana smantana pentru frisca, fructe de padure, 2-3 linguri ciocolata neagra razuita.
Preparare:
Se incinge cuptorul la 170 grade. Se unge o hartie de copt si se aseaza in tava.
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul, apoi se adauga jumatate din cantitatea de zahar treptat, apoi cealalta jumatate din cantitatea de zahar si se bate pana devine lucioasa. Se adauga amidonul si zeama de lamaie si se coace pentru 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca pentru o ora.
Alta foaie de copt se presara cu zaharul pudra si cacao pudra, apoi se rastoarnacu grija bezeaua coapta si se indeparteaza cu grija hartia de deasupra.
Se bate frisca si se aseaza uniform peste bezea. Se presara fructele si ciocolata razuita, apoi se ruleaza cu grija bezeaua.
Se da la rece pentru cel putin o ora, apoi se serveste.
Pofta buna!
One Comment