Stiri

„România, te iubesc!” – duminică, 1 iunie, de la ora 18:00

„România, te iubesc!” prezintă indolența statului român față de un potențial neexploatat de zeci de milioane de euro.
Duminică, 1 iunie, de la ora 18:00, „România, te iubesc” aduce în atenția telespectatorilor indiferența națională față de o bogăție naturală care ar putea transforma România într-un uriaș spa. Turismul balnear ar putea reprezenta un colac de salvare pentru economia locală, însă starea de colaps în care se află în prezent stațiuni balneare ale țării arată o lipsă crasă de voință și de viziune.

România deține o treime din izvoarele termale și minerale din Europa și orice altă țară de pe continent ar valorifica și exploata intens o astfel de bogăție. De la Băile Felix la Borsec, de la Sovata la Buziaș sau de la Băile Tușnad la Herculane, țara noastră are un potențial uriaș care i-ar putea aduce anual zeci de milioane de euro, bani pe care, însă, îi ratează din cauza lipsei de strategii și investiții relevante în turismul de sănătate. Puținele investiții realizate sunt insuficiente și de fațadă, neavând puterea de a relansa acest sector.
„România, te iubesc!” va prezenta o radiografie a principalelor stațiuni balneare ale țării și a situației aberante care le intensifică degradarea. Corespondentul PRO TV Rareș Năstase a discutat cu bătrâni care își aduc aminte cu nostalgie de gloria de demult a acestor stațiuni, cu investitori care vorbesc despre dificultățile cu care se confruntă și cu reprezentanți ai autorităților care ridică neputincioși din umeri.
Una dintre stațiunile care vor fi prezentate în această ediție a emisiunii este Băile Herculane. În prezent, locul este dezolant pentru cei care ajung pentru prima oară în acest oraș, precum și o mare dezamăgire pentru cei care l-au vizitat în trecut. Stațiunea de suflet a familiei regale se vinde de câțiva ani la bucată, iar cumpărătorii care se perindă nu demonstrează deocamdată că ar putea transforma zona într-o destinație turistică modernă. Investițiile sunt încă timide, iar puținii turiști sunt întâmpinați de paragină și șantiere.
Duminică, de la ora 18:00, „România, te iubesc” prezintă starea halucinantă și aberantă a stațiunilor balneare, interesele ascunse și lipsa de viziune din acest sector care arată că România nu-și dorește bani, locuri de muncă sau faimă.

###
Despre „România, te iubesc!”
„România, te iubesc!” este o emisiune marca Ştirile PRO TV, prezentată de Cristian Leonte şi difuzată în fiecare duminică, de la 18:00. Echipa Ştirilor PRO TV îşi propune cu fiecare ediţie să facă dezvăluiri românilor şi să le arate realitatea din spatele problemelor sociale din ţară.
Duminică de duminică, timp de 60 de minute, Cristian Leonte si corespondenţii speciali Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rareş Nastase, aduc în atenţia telespectatorilor anchete, reportaje de culise, interviuri şi analize complexe.
PRO TV este recunoscut pentru reportajele sale cu caracter social, fiind prima televiziune est-europeană care a câştigat un premiu Emmy pentru campania „Tu ştii ce mai face copilul tău?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *