Ingrediente: 50 g zahar, 50 g unt, un ou, un varf de cutit de scortisoara pudra, un varf de cutit de nucsoara pudra,o lingura esenta de vanilie, bombonele colorate pentru decor, 120 g faina si o lingura de praf de copt, 2 morcovi rasi, 50 ml lapte.
Preparare:
Intr-un bol amestec bine de tot faina cu praful de copt.
In alt vas sau in mixer amestec adaugand pe rand oul, untul moale, zaharul, scortisoara, nucsoara, laptele, vanilia. Cand se omogenizeaza adaug faina, putin cate putin, amestecand usor cu o lingura. La sfarsit se adauga si morcovul, amestecand cu grija.
In formele de briose se aseaza hartie de copt, cu forma speciala pentru briose, si se toarna compozitia, fara a o umple – se lasa cam 2 cm ca sa creasca si se decoreaza cu bombonele colorate. Se coc 20 min la 175 grade.
cate briose iti ies?.`