AUTO

Renault Kadjar este disponibil oficial în România

Încurajat de succesul înregistrat de Captur pe piața internațională, poziționat ca lider de vânzări în segmentul B în Europa la finalul anului 2014, cu peste 178 000 de unități vândute, Renault confirmă odată cu lansarea noului Kadjar, o dinamică puternică a planului de produs, dar şi viziunea asupra modelelor crossover.
Cu noul Renault Kadjar, Renault continuă explorarea unui nou segment de piață (C), marcat de un ritm de creștere accelerat în ultimii ani și își completează gama de crossovere alături de Captur (segment B) și Koleos (segment D).

Kadjar, un crossover cu ADN Renault, construit pe o platformă comună a Alianței
Creată în 1999, Alianța strategică Renault-Nissan a vândut 8,4 de milioane de vehicule în aproape 200 de țări în anul 2014, consolidându-și poziția de al 4-lea grup auto mondial.
Renault Kadjar beneficiază de sinergiile rezultate din această alianță, întrucât construcția sa se bazează pe o platformă comună a celor doi constructori: platforma CMF C/D a Alianței Renault-Nissan.
Rezultatul a patru ani de dezvoltare comună și testată deja în cazul a 3 modele ale Renault și Nissan, platforma CMF C/D demonstrează expertiza Alianței pe segmentul vehiculelor crossover.
Implicarea Renault se evidențiază în domeniul proiectării și fabricației suspensiilor spate, precum și a transmisiei.
Design distinctiv, fluid si atletic
Kadjar aduce o nouă viziune în universul modelelor crossover printr-un design exterior atractiv, care inspiră dinamism și aventură. Planşa de bord este orientată în mod natural către șofer pentru mai mult confort la volan. Designul fluid, materialele de foarte bună calitate, ambianța interioară a habitaclului si finisajele atent executate, transformă viața la bord într-o experiență unică.
Cu tracţiune 4×4 sau 4×2, Kadjar se adaptează natural drumurilor lungi sau traseelor urbane
Noul crossover Renault Kadjar este disponibil cu tracțiune 4×4 sau 4×2, fiind proiectat să răspundă cerințelor clienților din segmentul din care face parte.
Transmisia integrală oferă o motricitate evoluată, prin utilizarea celor trei moduri de utilizare (Auto, LOCK și 2WD) ce permit selectarea transmisiei ideale în orice situație.
În versiunea 4×2, Kadjar poate fi prevăzut în opțiune cu sistemul Extended Grip ce sporește aderența la drum în condiții dificile.
Conectivitate și echipamente inovatoare și practice, pentru o experiență la bord personalizată
Dotat cu echipamente moderne, Kadjar oferă conectivitate prin noul sistem multimedia R-Link 2® și o experiență plăcută la bord prin paleta bogată de sisteme ce asigură asistență în timpul condusului.
Noul crossover dispune de tehnologii avansate, cum ar fi: camera video spate pentru deplasarea în marșarier și sistemul de asistență la efectuarea parcărilor.
În funcție de versiune, Renault Kadjar propune o serie de echipamente inovatoare și practice, precum asistența la frânarea de urgență, alerta în cazul depășirii benzii de circulație, recunoașterea semnelor de circulație cu alertă pentru limitarea vitezei.
O gamă echilibrată, formată din trei niveluri de echipare
Primul nivel al gamei, LIFE, propune o echipare bogată, evidențiindu-se : climatizare manuală, tempomat-limitator de viteză, radio CD MP3 Bluetooth®. Din punct de vedere estetic, versiunea LIFE este echipată cu jante de aliaj de 17’’, geamuri laterale cu contur cromat și propune o ambianță interioară sobră, de culoare închisă.
Al doilea nivel de echipare, ZEN, propune echipamente complementare cum ar fi : senzori de parcare față-spate, climatizare automată cu reglare bi-zonă, senzor de lumină și ploaie, card acces demaraj cu funcția « mâini libere ».
Vârf de gamă Kadjar, versiunea INTENS este echipată cu jante de aliaj de 19’’, faruri Full Led Pure Vision, alertă la depășirea benzii de rulare, cameră video, sistem complet de senzori (inclusiv laterali) și funcția de asistență la parcare – Easy Park, sistem de recunoaștere automată a semnelor de circulație cu alertă de depășire a vitezei limită, tapițerie mixtă piele ecologică/textil, geamuri spate și lunetă cu tentă de culoare închisă, inserții praguri crom satinat. Versiunea INTENS este de asemenea echipată cu noul sistem multimedia Renault R-Link 2.
O plajă de motorizări ce livrează performanță, cu un consum și emisii reduse de CO2
Renault Kadjar propune încă de la lansare trei motorizări Energy adaptate nevoilor clienților care își doresc performanță, consum redus de combustibil și un nivel scăzut al emisiilor de CO2.
Kadjar se poziționează la cel mai ridicat nivel în segment cu motorizarea diesel Energy dCi 110. Acest motor afișează un consum de 3,8 l / 100 km și emisii de CO2 de 99 g / km atât în versiunea asociată unei cutii de viteze manuale, cât și pentru cutia de viteze automate cu dublu ambreiaj (EDC). Gama este completată de motorul Energy dCi 130 și de Energy TCe 130.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *