LifeStyle, Sanatate

Recomandări de ajutor în cazul indigestiei

Indigestia apare, în general, după o masă copioasă, fiind mai frecventă la bolnavii de stomac, ficat sau pancreas. Ea este cu atît mai puternică, cu cît bolnavul face exces în special de grăsimi, carne conservată, ouă.Indigestia mai este produsă şi de consumul de alimente alterate sau toxice (ciuperci). Alimentele care nu sînt complet digerate fermentează, producînd gust amar în gură, greţuri, balonări, colici abdominale, oboseală, paloarea feţei, iar în unele cazuri vărsături, diaree sau febră.

Persoana cu indigestie nu va mînca în prima zi nimic, cu excepţia cîtorva pahare de apă călduţă cu zeamă de lămîie. Este bine să fie provocate vărsături, mai ales dacă bolnavul a consumat alimente indigeste. După încetarea vărsăturilor, poate fi consumat unul din următoarele ceaiuri: infuzie de mentă (3-4 căni/zi), infuzie de muşeţel (3-4 căni/zi). Pentru calmarea durerilor pe abdomen se vor aplica comprese cu apă caldă.După o zi, două, cînd starea de sănătate se îmbunătăţeşte, se poate mînca zeamă de orez, supe de legume fără grăsime, iar în zilele următoare piure de legume, pîine albă prăjită, carne de pui fiartă, compoturi. (Terapeut Angela Beju)

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *