FILME

Recomandare: filmul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor

Am fost ieri seară la filmul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, un film românesc despre dramele celor de la țară, puternic ancorat în realitate și foarte dur. L-am văzut în același timp cu Victor, mulțumesc pentru invitație Cristinei.

Povestea pe scurt: o familie are un copil adoptat, mama era asistentă maternală, primise o fată, pe Meda. Mama se îmbolnăvește, nu vrea să meargă la doctor, moare. Tatăl nu este asistent maternal, nu are bani, nu găsește de muncă, este foarte aproape să piardă copilul. Fata are viața ei, are prieteni, are planuri să meargă la liceu, învață bine. În sat, ca în sat, se petrec multe povești, se minte la greu, violență, lucruri ilegale. Pînă la urmă, singura variantă pentrua ieși din situația disperată ar fi să ajute la o operațiune de braconaj la urs, pentru un mare oficial care plătea bine. Filmul se termină când pleacă la vânătoare.

Emanuel Pârvu este regizorul acestui film, mi-a plăcut că este un perfecționist al imaginii și și-a folosit “amintirile din copilărie” pentru a întregi imaginea vieții de la sat.

Șerban Pavlu reușește un rol excelent, de altfel pentru asta a și primit Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Sarajevo 2017. Regizorul Emanuel Pârvu a primit la rându-i Premiul pentru cel mai bun regizor la același festival. Filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor nu este relaxant, pare un documentar mai degrabă decât o poveste.Printre actori se mai numără: Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Astilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mișu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimisi, Costel Cașcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu. Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor va rula în avanpremieră, în București, pe 22 noiembrie la cinema PRO și în 23 noiembrie la Cinema Elvira Popescu.
Din 24 noiembrie, va rula în cinematografe toată țara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.