Gatim intai puiul, pentru ca are nevoie de mult timp de preparare. Un pui intreg se taie bucati, cam 10 bucati, care se aseaza intr-o tava. 4 lamai bio se taie jumatati, apoi jumatatile se taie sferturi care se presara deasupra puiului in tava. Se adauga 2 capatani de usturoi, desfacute dar nu decojite si cimbru proaspat – un manunchi intreg, desfacut frunzulite, sare si piper. Se stropeste cu 4 linguri de ulei de masline si 100 ml vin sec alb. Se acopera cu o folie de aluminiu si se tine 2 ore la foc mic, 180 de grade, apoi se ia folia si se mai lasa 45 de min la 200 de grade. Lamaia se va carameliza si se va putea manca cu coaja cu tot.
Ca garnitura se poate servi cu salata verde la cuptor.4-6 capatani de salata verde, nu foarte mari, se spala si se indeparteaza cotoarele si frunzele ofilite. Se aseaza intr-o tava de copt, se stropesc u 4 linguri de ulei de masline, sare, cimbrisor verde si 100 ml supa de pui. Se acopera cu folie si se tine la cuptor in ultimele 20 de min cat se coace puiul.