RETETE CULINARE

Pui gratinat

Ingrediente pentru 6 persoane:
Un pui de apoximativ 2 kg, 100 g branza de oaie, 2 cepe, un catel de usturoi, o legatura depatrunjel, cateva frunze de dafin tocate, o lingura de busuioc tocat, 2 linguri de ulei de masline, un paharel de vin alb sec, 6 cuisoare, sare, piper.
Pui gratinat
Preparare:
Se taie puiul in 8 bucati care se rumenesc in tigaie, in ulei de masline. Se intorc pe toate partile.
Se adauga vinul alb, ceapa tocata, busuiocul, foile de dafin, patrunjelul, usturoiul, cuisoarele, sare, piper. Se tine la foc mic circa o ora.

Se poate adauga si putin lapte de soia in timpul fierberii.

Se pun bucatile de pui intr-o tava de cuptor, se toarna deasupra sosul in care au fiert. Se presara branza rasa si se gratineaza 15-20 min in cuptorul cald.