Ingredientepentru 4 portii : 1/2 kg vinete, de preferat lungi, taiate cubulete, 3 catei mari de usturoi, decojiti si taiati in jumatati, 2 ardei iuti, curatati de seminte si tocati, o lingurita de gimbir proaspat tocat, o lingurita sos de peste, o lingurita sos de soia, o lingurita zahar, piper proaspat macinat, 2 linguri ulei de arahide sau alt ulei vegetal, 350 g piept de pui fara piele, taiat cubulete, o cana de frunze de busuioc, asian de preferat, tocat marunt, sare.
Preparare
Vinetele se sareaza din belsug si se lasa cam 30 de min. Se clatesc si se sterg cu un prosop absorbant.
Intr-un mijar se piseaza usturoiul cu sare. Se adauga ghimbirul si ardeiul si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. In alt vas se adauga sosul de peste, de soia, zahr si piper.
Intr-o tigaie mare bine incinsa se adauga o lingura de ulei si pasta de usturoi. Se amesteca si se gateste 30 de secunde, apoi se adauga puiul. Se amesteca si se gateste 3-4 min, puiul nu trebuie sa mai fie roz, apoi se aseaza puiul intr-un bol.
Se adauga o lingura de ulei in tigaie si vinetele si se amesteca. Se gatesc vinetele pana se rumenesc si se inmoaie usor, timp de 10 min. Se adauga puiul si sosul de soia si se amesteca. Se adauga 1/4 pahar de apa , se acopera tigaia si se lasa la foc mediu timp de 5 min. Se ia capacul si se adauga busuiocul, se amesteca si se mai tine pe foc 30 secunde, apoi se pune in farfurii.
Se serveste cu garnitura de orez.