Ingrediente pentru 4 portii: 4 bucati piept de pui, dezosat, fara piele, 1/4 cana faina, 1/2 lingurita sare, piper proaspat macinat, o lingura ulei extravirgin de masline sau de rapita.
Pentru sos: 2,5 cani ciuperci spalate, curatate si faiate fasii, 3/4 cana praz curatat si tocat rondele, 1/2 pahar de vin alb sec, sau vermut, 3/4 cana supa de pui, o lingurita amidon de porumb, 1/3 cana smantana acra, o lingurita mustar Dijon, sare dupa gust, piper, 2 linguri patunjel verde proaspat tocat.
Preparare:
Bucatile de pui se bat cu ciocanul de snitele pentru a ajunge la aceeasi grosime. Faina se amesteca cu sarea si piperul. Puiul se trece prin amestecul de faina si se prajeste in uleiul incins, pana la rumenire, cam 4-5 min pe fiecare parte. Excesul de faina se arunca.
Se scot bucatile de pui si se pastreaza la cald.
In tigaie se adauga ciupercile si prazul, se amesteca si se acopera. Cand ciupercile devin maronii se adauga vinul sau vermutulsi se tine cam 1 min pe foc, pana se evapora vinul.
Supa de pui se amesteca cu amidonul apoi se adauga in tigaie si se amesteca. Se ingroasa cam in 2-3 min. Se adauga smantana si mustarul. Se adauga sare si piper dupa gust. cam in 1 min e gata.
Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde.