Tineti cont ce trebuie sa stea la marinat 12 ore!
Ingrediente pentru 4 persoane: un pui de aproximativ 1,2 kg, 3 lamai, o cutie mica de compot de ananas bucati, un ardei verde, o legatura de busuioc, un pahar de vin alb sec, 6 catei de usturoi, o lingurita de radacina de ghimbir rasa, sare, piper.
Preparare:
Se taie puiul in 8 bucati care se pun intr-un vas adanc. Se adauga 2 lamai spalate si taiate rondele, usturoiul pisat, vinul, sare si piper.
Se lasa la marinat 12 ore la rece, intorcand bucatile de pui din cand in cand.
Dupa 12 ore se scurg bucatile de pui si se pun la cuptor, grill, timp de 15-20 min. la jumatatea timpului de coacere se intorc pe cealalta parte. Se stropesc din cand in cand cu marinata.
In timp ce puiul se frige se fierb5 min bucatile de ananas in sucul lor, cu ardeiul spalat, curatat de samburi si taiat cubulete, zeama de la a treia lamaie. Se adauga ghimbirul si se sareaza.
Se pun din nou bucatile de pui in vasul adanc in care au stat la amrinat. Se adauga ananasul si se mai tine la cuptor 5 min. Se serveste.