Ingrediente pentru 4 persoane: un pui, 4 cepe, 4 catei de usturoi, 3 hasme, 3 rosii, 2 ardei grasi, 200 g masline fara samburi, 2 linguri de ulei de masline, 2 pahare vin alb sec, o lingura de curry, sare, piper.
Preparare:
Se taie puiul in bucati. Se curata si se toaca ceapa, hasmele si usturoiul. Se spala rosiile si se taie in 8, ardeii se taie cubulete.
se pun bucatile de pui intr-un vas mai adanc. Se presara curry si se amesteca bucatile de pui sa se impregneze bine.
se calesc bucatile de pui intr-o cratita mare in ulei de masline. Se adauga ceapa, hasmele si usturoiul. Se amesteca si se lasa la foc 5 min. Se adauga ardeii, vinul alb, maslinele. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ o ora.
Se serveste cu garnitura de cartofi sau cereale.