Concerte

PROMS of Delight si Eurovisionul

Elite Art Club UNESCO  anunță publicul meloman că ediția de Paște 2008 a PROMS of Delight va avea loc pe 22 aprilie la Ateneul Român. Cu această ocazie ne face plăcere să anunțăm că doi protagoniști principali ai acestui proiect, Nico și Vlad Miriță, două voci de excepție promovate de ELITE ART vor interpreta piesa Pe-o margine de lume în cadrul finalei naționale a Eurovisionului, sâmbătă, 23 februarie 2008.

Elite Art Club UNESCO , asociație culturală ce promovează valori autentice ale culturii românești, invită toți iubitorii muzicii de bună calitate să voteze compoziția Pe-o margine de lume, piesa interpretată de Nico și Vlad Miriță care a primit punctajul maxim atât din partea juriului cât și a publicului (284 de puncte din 288) în cadrul primei semifinale a selecției naționale Eurovision.
http://www2.tvr.ro/eurovision/bmedia/?id=521

Compusă de Andrei Tudor, unul dintre cei mai talentaţi dintre tinerii compozitori, piesa reprezintă o apropiere armonioasă între pop şi operă, în stilul cross-over. Tehnica îmbinării a două genuri muzicale diferite se păstrează și la nivelul textului, versurile fiind în română și italiană, rezultatul fiind un întreg unitar de un echilibru perfect.

Tenor la Opera Naţională din Bucureşti, Vlad Miriță a câștigat numeroase premii în concursuri importante (premiul întâi la festivalul pop “Mamaia 2002”, premiul întâi la Concursul Internațional de Canto “Traian Grozăvescu”(2006), premiul Musiktheater Wien și bursa “CEE Musiktheater 2007”). Vlad Miriță este unul dintre puținii cântăreți români de cross-over, iar vocea sa deosebită a fost remarcată în cadrul unor recitaluri și turnee în Spania, Germania, Austria, Belarus, precum şi în cadrul Festivalului “G. Enescu” (septembrie 2007), al mega-concertelor Proms of Delight şi în “Tragedia lui Carmen”.

Artistă originală ce abordează stiluri variate de muzică, Nico este îndrăgită de o gamă foarte largă şi variată de public. Numeroasele premii pe care le-a primit sunt o dovadă clară a talentului său (premiul “Doina Badea” pentru cel mai bun solist vocal la Teatrul Național “I. L. Caragiale”, premiul întâi pentru cea mai bună voce feminină la festivalul ”Ion Vasilescu” (1998), premii importante primite la festivalul ”Mamaia” și ”Cerbul de Aur” din Brașov, marele premiu și trofeul “Asian Voice” din Kazahstan, 2004). Nico a mai participat și în alți ani la selecția națională pentru Eurovision, dar cu piesa Pe-o margine de lume, interpretată în duet cu Vlad Miriță, are toate șansele să câștige competiția națională Eurovision 2008.

Votați sâmbătă, 23 februarie, piesa cu numărul 12, Pe-o margine de lume, recomandată de Elite Art Club UNESCO !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *