Ingrediente pentru 10 portii: 280 g unt moale, 280 zahar brun, 5 oua mari, o portocala, 170 g faina, o lingurita praf de copt, 115 g migdale macinate, 115 g nuci tocate, o lingurita praf de scortisoara, un praf cuisoare macinate, nucsoara rasa, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 300 g morcovi curatati si dati pe razatoarea mare.
Pentru glazura: 120 g mascarpone, 200 g branza de vaci grasa, 85 g zahar pudra, 2 lamai verzi(coaja si suc).
Retete de prajituri
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o tava de chec. Amestecati untul cu zaharul pana devine o crema omogena. Adaugati galbenusurile pe rand si zeama de portocala, apoi faina si praful de copt, migdalele, nucile, condimentele si la sfarsit morcovii. Amestecati bine.
Separat bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi incorporati-le in amestecul cu morcovi. puneti in tava pana devine auriu, cam 50 de min. Cand scobitoarea iese curata din aluat atunci e gata.
Lasati 10 min sa se raceasca in forma, apoi scoateti-o pe un grilaj pentru cel putin o ora.
Amestecati bine ingredientele pentru glazura si asezati-o pe prajitura. Decorati cu nuci tocate
One Comment