LifeStyle

Prajitura cu lamaie

Ingrediente: 150g zahar, 100g unt sau margarina, 1 ou, 2 linguri apa, 1 lingurita bicarbonat. Amestecati-le pe toate pe baie de aburi timp de 5 min. Incorporati faina pana obtineti o coca moale. Impartiti coca in 3 parti egale.
Ungeti dosul tavii cu ulei si intindeti o faie. Pentru coacerea foilor cuptorul trebuie incins inainte, iar foaia o coaceti la foc iute sa ramana alba.

Crema: 500ml lapte, 2-3 galbenusuri de ou, 4 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1 lamaie. Amestecati faina cu zaharul, adaugati ouale si treptat laptele si o punetila fiert pe baie de aburi. Dupa ce se raceste adaugati zeama de la lamaie si coaja acesteia rasa.
Incalziti 50-100g unt pe baie de aburi, iar intr-un vas puneti o lingura din crema, o lingura de unt amestecati, continuati pana cand amestecati toata crema cu tot untul.
Crema o intindeti calduta peste foi.
Glazura: 1-2 albusuri, 150g zahar si cu zeama de la o jumatate de lamaie le bateti cu telul pe baie de aburi pana se intaresc. Separat topiti 1-2 tablete de ciocolata, 3-4 linguri de lapte, putin unt.
Asezati peste prajitura glazura din albus, apoi faceti cateva siruri de ciocolata pe deasupra iar cu un cutit trasati linii pe diagonala in cele doua glazuri fara a taia prajitura.