Stiri

Poze din cosmos, cu Nikon D3S

Primele imagini surprinse cu Nikon D3S in spatiul cosmic de catre o misiune NASA sunt acum disponibile si in Romania. Imaginile prezentate au fost realizate doar cu echipament Nikon, inclusiv aparate foto Nikon D3S, obiective NIKKOR, blituri Speedlight si alte accesorii aflate la bordul Statiei Spatiale Internationale. De la inceputul colaborarii intre Nikon si NASA in 1971 au fost realizate mai mult de 700 000 de fotografii de catre astronauti in diferitele misiuni NASA pe orbita Pamantului sau pe Luna.

nikon d3s spatiu

Nikon a petrecut multi ani contribuind la studiul spatiului cosmic prin dezvoltarea si productia de aparate foto si obiective foarte durabile. Primul aparat Nikon folosit de catre NASA a fost un model Photomic Ftn, aparatele pe film fiind utilizate pana in anul 2008, atunci cand NASA a plasat o comanda pentru primele aparate foto SLR digitale, Nikon D2X. Aceste aparate sunt inca utilizate astazi si au fost special modificate pentru utilizarea in activitatile extravehiculare, fiind expuse direct conditiilor extreme ale spatiului cosmic. Alaturi de cele 8 Nikon D2X, in zona americana a Statiei Spatiale Internationale sunt utilizate si un aparat Nikon D3S nemodificat, 36 de obiective NIKKOR, 7 blituri Nikon Speedlight si un numar mare de alte accesorii precum filre, cabluri, etc.

In data de 30 iunie 2010, cei sapte astronauti ai misiunii NASA care a purtat Nikon D3S in spatiu la bordul navetei Discovery au facut o vizita in Japonia la sediul Nikon, unde au discutat impreuna cu oficialii companiei japoneze despre utilizarea aparatului foto Nikon D3S si a noilor obiective NIKKOR la bordul Statiei Spatiale Internationale. “Fiabilitatea si stabilitatea sunt de o importanta cruciala in spatiu, acolo unde echipamentul nu poate fi inlocuit. Discutiile noastre aici au fost foarte folositoare” a declarat comandantul misiunii NASA, Alan Poindexter.

In afara de echipamentul pentru observare in spatiul cosmic, Nikon este echipamentul oficial al misiunilor de explorare a Antarcticii. Nikon contribuie la cercetarea acestor regiuni putin cunoscute prin durabilitatea, fiabilitatea si capacitatile tehnice ale aparaturii pe care o produce, care poate performa chiar si in cele mai severe conditii.
Pozele sunt aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *