Ingrediente: 2 porumbei de marime potrivita, 1 kg de mazare, 12 cepe mici, 120 g grasime de pasare, 1/2 pahar vin alb sec,70 g unt, sare, piper, apa.
Prepararare:
Se curata mazarea si ceapa.
Jumatate din cantitatea de unt se topeste in tigaie. Porumbeii se rumenesc in tigaie, se adauga grasimea de pasare taiata cubulete, vinul si o cantitate egala de apa, sare si piper si se acopera pentru 15 min la foc potrivit. Se adauga ceapa si mazarea, se acopera si se pastreaza la foc inca 30 min.
Pentru porumbei “in sange” scoateti porumbeii din vas dupa primele 15 min si introduceti-i in ultimele 5 min. Inainte de servire adaugati si restul de unt in sos.
Porumbeii se taie in jumatati si se servesc pe pat de mazare si ceapa.
Recomandare: Se serveste cu un bordeaux blanc sec.