Ingrediente: 2 kg spanac proaspat spalat si uscat, 3 linguri ulei de masline, 2 cepe mari 450 g branza feta, maruntita, 350 g branza ricotta, maruntita, 2 pahare de parmezan ras, 5 oua mari, batute, sare de mare , piper, 2 linguri de marar proaspat tocat, ulei .
Preparare:
Retete
Intr-o tigaie se soteaza in ulei de masline ceapa tocata marunt, pana devine aurie. Se pune ceapa intr-un bol.
In tigaie, la foc mediu, in putin ulei se prajesc frunzele de spanac, cate o mana, pe rand, si se amesteca pana se inmoaie bine. Se scurge lichidul rezultat.
Se incalzeste cuptorul. Intr-un bol se amesteca branza, parmezanul, ouale, piperul. Se adauga spanacul si ceapa si se amesteca bine, apoi  mararul si se amesteca bine. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns dinainte cu ulei, se presara putin ulei si deasupra si se coace cam 20 min in vas acoperit, apoi se ia capacul/folia si se mai lasa 10 min pentru a se rumeni.