Ingrediente: 3 pere, 1 lamaie, 250 branza 40% grasime, 8 biscuiti digestivi, 40 g faina, 2 oua, 40 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 25 g unt, 3 linguri gem de caise
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Ungeti o forma de tort cu unt.
Topiti untul si incorporati in el biscuitii sfaramati pana se leaga putin. Asezati in forma de tort si dati la frigider.
Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile amestecati-le cu branza, faina si coaja rasa de lamaie.
Albusurile bateti-le cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare. Incorporati albusul in crema de branza.
Curatati perele si taiati-le ins ferturi. Indepartati cotoarele.
Turnati crema de branza in tava de tort, peste blatul de biscuiti. Impingeti sferturile de pere in compozitie.Pastrati o para pe care o taiati felii subtiri pe care le asezati pe toata suprafata tavii.
Coaceti timp de o ora. Lasati la rece, de preferat pana a doua zi. Serviti cu sos de gem de caise, incalzit pentru a se inmuia si strecurat prin sita.
Pofta buna!