Ingrediente: 150 ml apa calda, 1/2 lingurita zahar tos, 1 lingurita drojdie uscata, 250 g faina, 7 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, 500 g rosii coapte bine, 250 g sunca taiata felii, 100 g mozzarella, 4 fileuri de sardina din conserva, 8 anghinare conservata in ulei, 150 g masline negre, sare, piper.
Preparare:
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa sa creasca pana face spuma. In alt castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna maiaua (amestecul cu drojdie), 3 linguri de ulei, sarea si se amesteca bine. Se framanta bine, se acopera si se lasa la dospit.
Intindem o foaie de marimea formei si o punem in forma unsa.
Se oparesc rosiile si se decojesc, apoi se taie fasii. Sardelele se taie bucati mici, anghinarele se taie in 4.
Se incalzeste cuptorul. Aluatul se unge cu 2 linguri de ulei. Se aseaza uniform mozarella rasa, rosiile, sunca,anghinarea, sardelele si maslinele. Se adauga sare si piper dupa gust, Se mai stropeste cu ulei si se da la cuptor.
Se scoate dupa 25 min, dupa ce devine crocanta.