RETETE CULINARE

Piept de pui umplut

Ingrediente: 300 g piept de pui, o legatura ceapa verde, o legatura marar si una de patrunjel, 1 ardei rosu, un ou, 4 felii sunca presata, 200 g telemea, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei.

Preparare:Pieptul se condimenteaza cu sare si boia si  se desface pe lung pentru a putea fi umplut.

Ceapa tocata marunt se caleste cu putin ulei. Se stinge apoi cu putina apa si se inabusa 5 min. Se adauga ardeiul spalat, taiat cubulete si se mai lasa cateva min.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu telemea rasa si ou batut. Se presara sare, piper, marar si patrunjel tocat.

Interiorul pieptului de pui se captuseste cu felii de sunca presata si se umple cu amestecul de mai sus, apoi se fixeaza cu scobitori.

Pieptul de pui se trece prin faina si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste, apoi se mai da 10-15 min la cuptor .

Se serveste pe pat de salata cu garnitura de cartofi natus sau piure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *