Weekendul acesta in curtea interioara a Muzeului Tranului Roman are loc o noua editie a Pietei Taranesti cu produse traditionale,
produse naturale, mesteri populari si tineri artisti hand made.
Veti putea gasi produse atestate traditional din Galati, de la Zimbria (delicatese din carne de porc, de gasca,
curcan, pastrama de oaie si branzeturi traditionale), dar si din zona Maramuresului (telemea, burduf etc)
Tot din Maramures veti putea degusta vestitele prajituri traditionale ale D-nei Discalicau, mere si dulceturi
de la D-nul Pop, mierea ecologica din stupina Onea, zacustile si siropurile de la Savoarea Maramuresului,
alaturi de o palinca de la Satu Mare.
Muntenia va fi reprezentata de nea Mihai, cu branzeturi din zona Argesului, prajiturile de la Buzau, turta dulce
traditionala a lui Nea Onu de la Pitesti, sucul de mere natural de la Voinesti, uleiuri natural de la Oleomet si
terasa traditionala de la Targoviste. Gospodinele vor pregati mancaruri si gratare la fata locului, servite taraneste,
cu lipii si muraturi.
Din Moldova veti putea degusta vestitii cozonaci Bujor. Li se alatura si mierea dobrogeana, vinurile bio din
Constanta, dulciurile unguresti si alte delicatese, pe alese si pe degustate, cum cere traditia la Piata Taraneasca.
Li se alatura zeci de mesteri populari din toate zonele tarii: iconari, ceramisti, lucratori in lemn, cu instrumente
muzicale, tesatoare, cojocari, bijutieri, dar si tineri artisti hand made, care isi vor prezenta produsele facute in
diferite tehnici si folosind materiale diverse, toate realizate cu suflet si daruire.
Va asteptam deci, din 25 pana in 27 mai, la MTR!