Evenimente

“Pian pe plaja”, desertul creat de echipa Electrolux pentru juriul ferivalului de la Cannes

Membrii juriului festivalului, directorul premiilor Oscar® si Palme D’OR, Jane Campion, si presedintele festivalului Gilles Jacob s-au bucurat de meniul Electrolux cu aroma de film inspirat din pelicula “Pianul” 

“Ma simt chiar onorata ca bucatarul-sef mi-a interpretat filmul prin mancarea pe care a gatit-o, iubesc asta!” a spus Campion despre meniul inspirat din filmul ei si pregatit de Claude Bosi, bucatarul-sef partener Electrolux, premiat cu doua stele Michelin.

“Electrolux i-a adus la Festivalul de Film de la Cannes pe bucatarii-sef profesionisti pe care ii sustine in munca lor zilnica din bucatariile restaurantelor proprii, pentru a le oferi invitatilor o serie de cine inedite”, spune Olivia Kaye, Experiential Manager, Electrolux. “Prin intermediul expertizei profesionale pe care Electrolux o impartaseste in cele 50% dintre restaurantele europene recunoscute Michelin, vrem sa aratam oamenilor ca nu este dificil sau scump sa creezi experiente culinare extraordinare acasa, iar masa gatita de catre Claude Bosii inspirata din filmul “Pianul” este exemplul unei surse de inspiratie distractive si creative“.

Meniul face referire la unele scene din film, spre exemplu, desertul, “Pian pe plaja”, care contine bezea alba si neagra si pesmet, reda scena din finalul filmului.

 

Meniul bucatarului-sef Claude Bosi, partener Electrolux (vinuri TBC)

Sparanghel verde afumat, Confit de portocale, Piure de trufe negre si ulei afumat
2009, Henri Milan, Grand Blanc, Vin de Table, Provence
*
Homar, Crema de alge si Wood Sorrell, Mere Granny Smith compresate
2010, Josmeyer, H, Pinot Auxerrois, Alsace, France
*
Adour Foie Gras pe bat de lemn dulce, Piure proaspat de pere si wheatgrass
2009, Prieuré Saint Christophe, Roussette de Savoie, Savoie, France
*
Miel Elwy Valley Welsh gatit la foc domol, cu lime Morels & Kaffir, tarhon si cafea
2007, Domaine Charvin, Côtes du Rhône, Rhône Valley, France
*

‘Pian pe plaja’ – Crema de sparanghel, cocos si masline negre
2008, Vial-Magneres, Rivage, Banyuls Blanc, Roussillon

 

Bucatarul-sef partener Electrolux – Claude Bosi

Claude Bosi este bucatar-sef si detinator a doua stele Michelin pentru restaurantul Hibiscus din Londra. Hibiscus a fost in mod regulat votat ca fiind unul dintre cele mai bune 50 de restaurante ale lumii si este renumit pentru abordarea sa inovatoare. Bosi si-a instalat recent sistemul de gatit Electrolux Grand Cuisine in bucataria sa pentru testare din restaurantul Hibiscus.

 

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published.