RETETE CULINARE

Pastrav cu iaurt, hrean si sfecla rosie

Ingrediente pentru 2 portii: 400 g cartofi, de preferat noi, 4 fileuri de pastrav curcubeu, cu piele si fara oase, ulei de masline, cimbru proaspat, 2 linguri iaurt, 1 lamaie, 1 lingurita crema de hrean, 4 sfecle mici, fierte si curatate de coaja, o lingurita de unt, salata – rucola sau nasturel, circa un pumn de frunze pe portie, otet balsamic.
Preparare:
Cartofii se fierb in apa cu sare cam 15 min pana se inmoaie.
Intr-o tigaie se prajeste in putin ulei incins pestele asezonat cu sare si piper si cimbru, cu partea cu piele in jos. Se prajeste cam 4 min .
Iaurtul se amesteca cu sucul de la o jumatate de lamaie, hrean si un varf de cutit de sare. Sfecla rasa se asezoneaza cu otet balsamic si sare.
Cartofii se scurg, se amesteca apoi cu sare, piper si unt. Se aseaza in farfuria de servit.
Peste pestele din tigaie se stoarce jumatatea de lamaie ramasa, apoi se aseaza si pestele in farfurie. Langa se aseaza frunzele de rucola si deasupra se pune sosul de iaurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *