Ingrediente: 500 g vinete albe si mov mici (se pot folosi si mari, la nevoie) , sare, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu pisat, o lingura frunze proaspete de maghiran, 1,5 cesti sos de rosii proaspete, 350 – 500 g paste fettuccine sau spaghete, jumatate de cesca de branza rasa (amestec de parmezan, pecorino)
Preparare:
Se indeparteaza cotoarele vinetelor, apoi vinetele se taie in cubulete, se sareaza si se lasa 30 min, apoi se clatesc si se sterg cu un prosop absorbant.
Intr-o tigaie mare incinsa se pune putin ulei de masline, apoi se adauga vinetele.Se amesteca si se rumenesc bine vinetele, cam 10 min, apoi se acopera tigaia si se lasa pe foc inca 10 min. Se adauga fulgii de ardei si sosul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se ia de pe foc.
Se fierb pastele intr-un vas mare cu apa clocotita conform istructiunilor de pe ambalaj. Jumatate de pahar cu apa in care au fiert pastele se adauga in tigaia cu vinete si sos , tigaia se pune iar pe foc si se amesteca, apoi se adauga pastele scurse intr-o strecuratoare. Se adauga maghiranul si se aseaza in farfuria de servit.
Se serveste fierbinte, cu branza rasa deasupra.