Ingrediente pentru 6 portii: Un catel de usturoi, curata de coaja si taiat in jumatati, 3/4 cana miez de nuca, o lingura pesmet sau firmituri de paine, 1/3 cana ricotta, 2 linguri apa calda, 1/4 cana parmezan ras si inca putin pentru decor, o lingurita ulei de nuca, o lingurita ulei de masline extravirgin, un buchet de brocoli, desfacut in buchetele, 500 g farfalle sau ale paste.
Preparare:
Retete de paste
Intr-um mixer puneti usturoiul. Cand e ca o pasta adaugati nucile si pesmetul, ricotta si 2 linguri de apa calda. Adaugati uleiul de nuca si de masline, sare si puneti preparatul intr-un bol.
Intr-un vas mare cu apa clocotita fierbeti brocolli 4-5 min, apoi scurgeti si puneti in apa cu gheata pentru a se mentine culoarea verde.
In acelasi vas cu apa clocotita fierbeti pastele, cu 1 min mai putin decat pe instructiuni. Cand a expirat timpul puneti jumatate de pahar din apa de la paste in sos si amestecati, pana se omogenizeaza.
In vasul cu paste adaugati brocoli, mai tineti un min pe foc, apoi scurgeti.
Serviti cu sos.