Ingrediente: pentru aluat – o lingura de drojdie, un kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de la o lamaie, o cana cu lapte dulce, 300 gr de zahar, 200 gr de unt; pentru umplutura – un kg de smantana, 5 galbenusuri, vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 100 gr stafide, 200 gr de zahar, un varf de sare.
Mod de preparare:
Pasca
Se framanta un aluat ca de cozonac care se lasa creasca pret de cateva ore, apoi se amparte cantitatea de aluat an trei, iar o parte se antinde antr-o tava unsa cu unt. Se ruleaza sub forma de sul celelalte doua bucati si se aranjeaza pe marginea tavii astfel ancat sa formeze un cerc.
Pentru umplutura se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se omogenizeaza, apoi se adauga stafidele, coaja de lamaie, vanilia, sarea si smantana. Amestecul se pune an mijlocul tavii si se da la cuptor. Cand aluatul s-a rumenit, se scoate pasca din cuptor si se aseaza pe un platou.
Sursa: www.evenimentul.ro