RETETE CULINARE

Panacotta

PanacottaIngrediente:

Crema:
– 400g zmeura proaspata
– 600ml smanatana
– 200g zahar
– 300g zahar pudra
– 2 pliculete zahar vanilat
– 1-2 plicuri de gelatina

Piure:
– 150g zmeura proaspata
– 300g capsune
– 200g zahar pudra
– suc de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Crema:
Se spala zmeura, se scurge, se pune intr-un bol si se adauga peste 200g zahar (cel tos). Se lasa jumatate de ora, pana se topeste zaharul si la fundul bolului se lasa sirop.

Intr-un castron se pun circa 100ml de apa si se adauga plicul de gelatina. Intr-o cratita se pune intreaga cantitate de smantana dulce, se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra si se amesteca pana se topeste tot zaharul si se da intr-un clocot. Dupa ce da in clocot, cratita se trage de pe foc si se adauga gelatina dizolvata. Se amesteca repede, in mod continuu, pana se incorporeaza bine.

Crema preparata se lasa la racit.

Interiorul formelor alese pentru desert se trec printr-un jet de apa, iar apoi se pune in fiecare forma 1-2 linguri din zmeura pregatita in prealabil. Se adauga crema preparata si racita mai inainte, cu polonicul.
Preparatele se pun la racit minim 5 ore.

Piureul:
Intr-un bol se pun zmeura si capsunele, apoi se adauga 2 linguri de zeama de lamaie (dupa preferinte) si zaharul. Se amesteca la blender pana rezulta piureul.

Se poate servi direct din recipiente fie se poate servi astfel: se pune intr-o farfurie circa un polonic de piure de zmeura si capsune, 3-4 linguri de smantana, iar peste acestea se rastoarna panacotta din recipient.

Pofta buna!

Andreea – Ina Gartoi

www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *