Ingrediente: 2 oua, 200 g carne de pui, o ceapa mica, 4 fire de ceapa verde, o lingurita de ghimbir, o lingurita anason, 200 g creveti gatiti, un pahar de orez, 2 linguri de ulei, un catel mare de usturoi, 3 linguri sos de soia, 250 g mazare congelata.
Preparare: Se fierbe orezul cu trei pahare de apa si putina sare. Se bat cele doua oua cu sare si piper. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc ouale, fara sa fie amestecate. Se ruleaza omleta si se taie fasii de un centimetru.
Taiem ceapa cubulete, pisam usturoiul, anasonul si ghimbirul si le punem in tigaia in care s-a incalzit uleiul. Amestecam un minut, sa nu se arda. Adaugam frunzele de la ceapa verde, sosul de soia, mazarea, carnea de pui, taiata felii de un cm, si crevetii taiati dupa preferinta.
Se incalzesc bine si se adauga orezul fiert. Se prajesc timp de cinci minute. Preparatul se pune pe un platou si se decoreaza cu fasii de omleta.
Timp de pregatire: 50 de minute; calorii : 600
Sursa: Adevarul