RETETE CULINARE

Musaca de varza acra

Ingrediente:
1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc, sau oaie, sau vita sau de pasare grasa, 100g ceapa, 100ml untdelemn, 100g orez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smintina.

Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata, condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul, se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul; se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea. Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca circa 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cand fiecare ar fi fiert separat.

Mod de servire:
Se serveste simpla sau cu smintina, la masa.