RETETE CULINARE

Minimax Minichef: Turta dulce cu punch de portocale pentru copii, de Craciun

Turta dulce: 500 g unt, 500 g miere, 500 g faina, 3 linguri de condimente speciale pentru turta dulce (scortisoara, nucsoara),3 oua si inca 2 pentru glazura, 100 g zahar pudra.

Cele 2 oua pentru glazaura se separa, albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra, apoi se lasa la frigider.

Intr-un bol se amesteca untul cu faina si miere, ouale si condimentele, pana se obtine un aluat legat, care se desprinde de pe maini. Se lasa la frigider pentru 30 min, apoi se intinde o foaie groasa din care se taie cu diferite forme sau, in lipsa lor, bucatelele de turta dulce. Acestea se aseaza in tava, pe hartie de copt, la ceva distanta una de alta, se ung cu galbenusurile ramase de la glazura, batute cu furculita. Se coc la 150 de grade circa 10-15 min. 

Cand se scot din cuptor se decoreaza cu glazura din frigider.

Punch de portocale: un plic de ceai, zeama de la o lamaie, 100 ml suc de portocale si o portocala intreaga, stafide, miere, apa fiarta.

Intr-un vas de 1 l se pune plicul de ceai si se toarna apa fiarta peste, fara sa umplem vasul. Cand s-a mai racit adaugam mierea, sucul de lamaie, de portocala si se amesteca.

Portocala se taie cubulete, cu coaja cu tot si se aseaza in paharele din care se va bea punch-ul. Se toarna punch deasupra si se sevreste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *