LifeStyle

Miere (sirop) de papadie

papadia
2 maini de flori de papadie se pun intr-un litru de apa rece. Se pune la foc mic pana incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia oala de pe foc si se lasa sa stea peste noapte. A doua zi se scurge totul printr-o sita, presand florile foarte bine.
Sucul se amesteca cu 1 kg zahar nerafinat, se adauga o jumatate de lamaie taiata felii (daca suspectati ca ar fi fost tratata chimic aruncati coaja de lamaie). Oala se pune iar la foc foarte mic.
miere
Siropul se pune de cateva ori la racit, pentru a se stabili consistenta. Nu trebuie sa fie nici foarte gros nici prea subtire, sa nu fermenteze. Trebuie sa devina un sirop vascos, care uns pe felia de paine cu unt la micul dejun este delicios.

Siropul astfel preparat are un gust delicios, asemanator mierii de albine.

Persoanele care suporta mai greu mierea(de ex bolnavii de rinichi) pot folosi cu incredere acest sirop.
Intreaga familie poate beneficia de efectele miraculoase ale papadiei consumand acest sirop.
Cititi mai mult despre papadie aici!