RETETE CULINARE

Miel umplut ardelenesc

Se curata o capatana de usturoi si se piseaza, se amesteca cu o lingura de boia de ardei si sare.
Se unge mielul si in interior si in exterior cu acesta pasta.
Intr-o tava se aseaza mielul pe un pat de felii subtiri de sunca si se impaneaza cu usturoi. Se tine mielul la rece o zi.
mielumplut
Maruntaiele se dau prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine inmuiata, un cartof, un ou fiert.Se amesteca cu sare, piper, un ou crud, o lingurita de boia, apoi se umple mielul cu aceasta compozitie. Se coase cu sfoara mielul astfel incat sa nu iasa compozitia, se unge bine cu ulei si se presara cu sunca si se coace cam 2 ore la cuptor.
Se serveste cu garnitura de cartofi si salata verde.

 

Incearca si Frigarui de miel , friptura de miel , miel picant sau drob de miel .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *