Stiri

Meteo: starea vremii în minivacanța de 1 mai

Meteorologii anunţă vreme bună pentru minivacanţa de 1 mai, spune Radio România Actualități, astfel că se aşteaptă ca numărul celor care vor dori să-şi petreacă cele 4 zile libere în staţiuni sau în aer liber să fie ridicat. Detalii mai multe pe site-ul ANM.

meteo starea vremii de 1 mai

Litoralul va fi, în mod tradiţional, destinaţie preferată, cu Mamaia şi zona Constanţei cele mai căutate.

Aproximativ 30 de mii de locuri au fost rezervate, toate cluburile vor fi deschise, iar petrecerea poate începe chiar de azi, odată cu debutul unui festival de muzică tehno, pe plajă, care se va desfăşura până marţi, pe 1 mai.

Reporter: Kristin Bucur – Alţi 10.000 de turişti sunt aşteptaţi în Vama Veche, acolo unde toate spaţiile de cazare au fost rezervate.

Şi staţiunile Costineşti şi Eforie aşteaptă oaspeţi; aproximativ 5000 de rezervări au fost făcute până în acest momet.

Preţurile pentru minivacanţa de 1 mai variază: în nordul litoralului, un sejur de patru nopţi la un hotel de 5 stele poate ajunge la peste 2000 de euro, pentru doi adulţi, în timp ce la un hotel de 3 stele, tarifele sunt seminificativ mai mici – de la 90 la 120 de euro pe noapte.

În sudul litoralului, în Vama Veche şi în 2 Mai, preţul camerelor proneşte de la 60 – 75 de lei pe noapte.

Forţele din subordinea Ministerului de Interne sunt pregătite să asigure ordinea şi liniştea publică, dar şi să fluidizeze traficul spre staţiunile de la mare.

În perioada minivacanţei de 1 mai, poliţiştii de la Rutieră vor monitoriza traficul cu un elicopter, iar pe arterele principale vor fi amplasate şi radare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *