FILME, Vedete

Mel Gibson, dat în judecată pentru "Patimile lui Hristos"

Pentru scenariul filmului “Patimile lui Hristos”, megasuccesul anului 2004, au lucrat împreună scenaristul Benedict Fitzgerald ÅŸi Mel Gibson însuÅŸi. Acum, Fitzgerald îl dă în judecată pe Gibson ÅŸi casa lui de producÅ£ie, Icon Productions,  susÅ£inând că a fost minÅ£it că filmul va fi unul cu buget mic ÅŸi, în consecinţă, a pretins un onorariu simbolic pentru munca sa.


El susÅ£ine că a primit “un salariu relativ mic”, un bonus de 75.000 de dolari, plus 75.000 de dolari pentru că filmul a ajuns în box office ÅŸi 5% din încasări. Gibson i-a spus că filmul va avea un buget între 4 ÅŸi 7 miloane de dolari. Din încasări, Gibson nu urma să ia niciun ban, ci trebuia să împartă veniturile între distribuÅ£ie ÅŸi echipa de producÅ£ie. Scenaristul a depus plângere împotriva lui Gibson la Curtea Superioară de JustiÅ£ie din Los Angeles.

AcuzaÅ£ia este de înÅŸelăciune cronică ÅŸi conspiratorie. Plângerea sa depusă la tribunal totalizează 21 de pagini. DeÅŸi susÅ£ine că ar fi cerut mai mult dacă ÅŸtia bugetul real al filmului, scenaristul pretinde daune fără să specifice o sumă anume. Avocatul casei producătoare, Icon Productions, susÅ£ine că Fitzgerald a primit “o sumă frumuÅŸică, semnificativă pentru orice scenarist la orice altă producÅ£ie”. Filmul “Patimile lui Hristos”, care descrie ultimele 12 ore din viaÅ£a lui Isus Hristos, a avut încasări de peste 600 milioane de dolari din vânzarea biletelor ÅŸi alte 200 de milioane din vânzările de DVD-uri, devenind producÅ£ia independentă cu cele mai mari încasări din istorie.

Sursa: Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *