Ingrediente:
– galetusa de mascarpone (1000 ml)
– 90 piscoturi, adica o punga si jumatate (punga din aia cu 4 randuri de piscoturi)
– cam 500 ml cafea, sau daca mai e nevoie, mai faci (cafea obisnuita, ca pentru baut, fara zahar)
– o jumatate de pahar cu coniac
– 8-9 galbenusuri se bat bine cu 200 g zahar si se adauga cate o lingura de mascarpone, pana cand se face ca o crema. Se mai pun si 3 plicuri de zahar vanilat.
Mod de preparare: in tava de la aragaz asezi un rand de piscoturi
inmuiate foarte putin in cafeaua cu coniac (adica doar le dai pe
ambele parti si le scoti, ca se inmoaie foarte repede)
– pui apoi un rand de crema (jumatate din cantitate) si iar un rand
de piscoturi inmuiate in cafea. Peste ele pui crema ramasa si
pudrezi cacao deasupra.
trebuie sa stea la rece cateva ore inainte de a fi mancata