In perioada 18-19 septembrie 2009, s-a desfasurat, la Pavilionul Expozitional din Constanta, Trofeul Balada Nej, editia a III-a – concurs de gastronomie in cadrul Targului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunarii.
DAAS România, unul dintre principalii furnizori de echipamente pentru industria horeca, a fost partenerul principal al evenimentului, echipând in cea mai mare parte bucătăriile echipelor participante la concurs.
Trofeul Balada-Nej, in valoare de 2000 de euro, a fost castigat de echipa din Malta, iar celelalte echipe au primit premii consistente in produse, in ordinea: Bulgaria, Cipru si Romania. Echipa din Romania reprezentata de elevii Liceului de Gastronomie, restaurante si Hoteluri – Ing. Nejloveanu Niculae s-a clasat pe ultimul loc deoarece concurentii aveau doar 16 ani.
In perioada 18-19 septembrie 2009, s-a desfasurat, la Pavilionul Expozitional din Constanta, Trofeul Balada Nej, editia a III-a – concurs de gastronomie in cadrul Targului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunarii.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Ing. Niculae Nejloveanu – Maestru in arta culinara si ASPROGAST- Asociatia Profesionistilor in Gastronomie Romania.
Noutatea acestei editii a fost transformarea concursului intr-unul international, cu echipe din: Cipru, Malta, Bulgaria si Romania.
De remarcat la acesta editie este ca bufetul cald a fost gatit in fata juriului si a publicului larg. Juriul a fost format din profesionisti de talie mondiala: Wynand Vogel – Master Chef Olanda, membru WACS – World Association of Cooks Societies, Panaiotis Hadjisymeou – Director Institutul de Gastronomie din Cipru, Joseph Vela – Master Chef Malta, Tanase Niculaie- Maestru in arta culinara cu o experienta de 14 ani in Franta si 18 ani in America.
Pentru a preintampina nevoile si exigentele profesioniştilor in gastronomie, organizatorii au asigurat un cadru european de desfăşurare a concursului, oferind participantilor conditii excelente de desfasurare si o jurizare de exceptie.