Ingrediente pentru 4 portii: o cana de linte uscata maro, spalata si curatata, 2 cani si jumatate de apa, lapte de cocos sau supa de legume, 4 linguri de unt, o cana de ceapa tocata marunt, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita praf de curry, sare si piper proaspat macinat, frunze verzi de coriandru.
Daca se inlocuieste untul cu ulei se obtine o delicioasa
reteta de post
Preparare:
Intr-o oala de dimensiuni medii se fierbe lintea in spa/lapte de cocos/supa de legume, cam 20-30 min la foc mediu. Adaugati lichid daca e necesar, pentru a obtine un preparat umed/lichid, nu uscat.
Intr-o tigaie se topeste untul si se caleste ceapa si coaja de lamaie, timp de 3-5 min. Se agauga curry, sare, piper si frunze tocate de coriandru, se mai pastreaza pe foc 30 de secunde apoi se indeparteaza de sursa de caldura. Se amesteca ceapa calita cu lintea si se serveste.