Ingrediente pentru 4-6 portii: 2 linguri unt sau ulei de arahide, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita praf de curry, 1/4 pahar de pasta de tomate, o cana de caju tocat, o cana de linte verde, uscata si curatata, jumatate de pahar de iaurt si patrunjel verde pentru garnitura, sare si piper dupa gust.
Retete
Preparare: Intr-o oala mare se topeste untul si ca caleste ceapa, pana devine aurie. Se adauga condimentele si pasta de rosii, se amesteca si se lasa pe foc pentru cateva minute, pana isi schimba culoarea. Se adauga caju si se mai lasa cateva minute, apoi se agauga lintea si se acopera cu apa (sa depaseasca nivelul apei cu 3 cm lintea) si se lasa la foc mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se reduce nivelul flacarii, lasand sa fiarba la foc mic 20-30 min, pana se inmoaie lintea. Se mai adauga apa daca este nevoie, lintea trebuie sa fie in permanenta acoperita de apa, dar sa nu balteasca. Cand lintea s-a inmuiat se sareaza si pipereaza.
Se serveste cu iaurt si patrunjel verde.