Vedete

Kendrick Lamar intra in istoria mondiala cu primul trofeu Pulitzer

Kendrick Lamar intra in istoria mondiala cu primul trofeu Pulitzer, artistul a primit un trofeu Pulitzer pentru albumul „DAMN.” la 60 de ani de la ’nasterea muzicii pop moderne’.

Pe 16 aprilie 2018 au fost acordate premiile Pulitzer pentru activitati din domenii ca muzica, jurnalism, fotografie, literatura, iar Kendrick este primul artist din afara sferei de muzica clasica sau jazz care primeste un Pulitzer!

Conform Pulitzer, „Damn.” este o colectie virtuoasa, melodii unite de o autenticitate si un dinamism care capteaza ingenios complexitatea vietii moderne a afro-americanilor.

Lansat in urma cu un an, albumul „Damn.” a doborat numeroase recorduri de vanzari, streamuri, dar si topurile muzicale din SUA si nu numai. Materialul include colaborari cu Rihanna, U2 si Zacari – un total de 14 track-uri.

Kendrick este unul dintre putinii artisti care se bucura de succes comercial si, totodata, a primit cele mai bune review-uri din partea criticilor. Din 2015 pana in prezent, Kendrick Lamar a lansat in fiecare an cate un album, printre care recentul material produs pentru filmul Black Panther.

Premiile Pulitzer au fost fondate in 1917, dar categoria muzica a fost introdusa in 1943. Pana in 1997, castigatorii erau desemnati doar dintre artistii de muzica clasica, insa Wynton Marsalis a devenit primul artist de jazz care castiga acest premiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *