AUTO

Just Classics reprezinta Romania la Rallye Monte-Carlo Historique

Just Classics reprezinta Romania la cel mai important raliu de masini istorice – Rallye Monte-Carlo Historique. Cea de-a 19 –a editie a raliului din Monte-Carlo incepe astazi si se desfasoara in perioada 27 ianuarie – 3 februarie 2016.

Anul acesta echipa Just Classics are in componenta ei nu mai putin de sase echipaje, dintre care doua sunt din Romania, doua din Grecia si cate unul din Italia si Anglia. Rallye Monte-Carlo Historique pastreaza formatul original de la inceputul anilor 1900, avand start din mai multe orase din Europa (Oslo, Glascow, Copenhaga, Reims, Barcelona si Bad Homburg), iar lungimea totala a raliului variaza intre 2.300 km si 4.000 de km, in functie de orasul de pornire. Sambata, in data de 30 ianuarie, toate echipajele au stabilit ca punct de intalnire: Saint Andres les Alpes, inainte de plecarea in prima Proba Speciala.

Raliul este integral dedicat masinilor cu productie intre anii 1955 si 1980, alintate de catre iubitorii de auto – moto “batranele doamne”. Cei 600 de km de Probe Speciale se desfasoara in sudul Frantei pe parcursul a cinci zile, iar in ultima seara cele 314 echipaje inscrise in competitie vor urca la Col de Turini, faimoasa trecatoare din Alpii francezi, considerata de Top Gear ca fiind “cel mai frumos traseu de condus”. Proba Speciala de anul acesta are o lungime record de 52,8 km si mii de spectatori se aduna ca sa incurajeze “batranele doamne” sa ofere spectacolul de altadata.
De ce Rallye Monte-Carlo Historique este atat de special?
2.000 de m diferenta de altitudine si 4.000 de km distanta.
Ca o particularitate a acestui raliu, pe langa faptul ca este printre cele mai vechi din lume, este si cel mai imprevizibil pentru ca se tine intr-o perioada a anului in care vremea este capricioasa si se poate intampla orice, desfasurandu-se de la nivelul marii pana la o altitudine de peste 2000 m. Astfel, pregatirea echipajelor este practic un joc de strategie care tine in priza echipajele cu mult timp inaintea raliului. Alegerea seturilor de cauciucuri pentru orice conditii si temperaturi, setarea motorului atat pentru altitudine mica cat si pentru cea mare, suspensiile care trebuie sa faca fata atat la zapada cat si la uscat. Chiar si hainele echipajului trebuie sa fie atent alese: nici sa nu inghete, dar nici sa le fie prea calduroase. Este estimate ca temperature poate varia de la -15 la +15 grade Celsius. Nici-un alt raliu nu are aceste caracteristici si o asemenea complexitate.    

Nume celebre ale automobilismului, precum Jean Ragniotti , Joseph Lareppe sau Daniel Elena participa an de an la acest eveniment care are o puternica tenta social – mondena, fiind unul dintre evenimentele principale care animeaza Monaco, insusi Albert al II-lea, Majestatea sa Principele de Monaco, dand startul cursei.
Participarea la aceasta competie este deja o traditie pentru echipa Just Classics care in 2012 , dupa ce Romania a absentat 76 de ani de la aceasta raliu, a dus din nou numele romanesc la celebra competie international automobilistica. Mai mult decat o competitie, aceasta manifestare este o sarbatoare a elegantei, traditiei si un exemplu de bon vivant.
Evenimentul se va incheia pe data de 3 februarie cu o gala si o ceremonie de premiere la Palatul Sporturilor de la Monte Carlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *