Despre copii

Jucariile educationale

Jucariile au un rol important in dezvoltarea cognitiva a copilului. Joaca si invatatul reprezinta “meseria” unui copil. Exista o mare varietate de jucarii care sunt atat distractive, cat si educative.

Sugarii si copiii mici

Pentru copiii mici, jucariile clasice sunt cele cu un rol intens educativ. Aceasta categorie include jucarii precum cele care sorteaza formele, puzzle-urile si cartile cu ilustratii.

Pentru a-ti ajuta copilul sa-si dezvolte abilitatile de vorbire, foloseste carti cu ilustratii din viata reala. Explica-i imaginile pentru a-l ajuta in dezvoltarea vocabularului.

Exista numeroase jucarii electrice destinate sugarilor si copiilor mici. Pentru a se putea juca cu ele, copii trebuie doar sa apese un buton, iar jucaria va face un sunet sau va spune ceva, adesea va numi obiectul apasat de micut.

Multi producatori vor sa-i faca pe parinti sa creada ca aceste jucarii il vor face pe copil mai destept, dar majoritatea expertilor considera ca micutii ar trebui mai degraba sa interactioneze cu persoane reale decat cu jucarii electrice pentru a invata lucruri noi.

Prescolarii

Prescolarii iubesc sa-si exprime creativitatea. Multi prescolari devin interesati de activitati care tin de alfabetizare, activitati in care doresc sa afle din ce litere este format numele lor si ce inseamna fiecare semn de circulatie de pe drum.

Citirea unor abecedare sau a altor carti le va fi de ajutor pentru satisfacerea propriei curiozitati. Incurajeaza curiozitatea copilului tau achizitionand litere cu magneti pe care sa le pui pe frigider.

O masuta de scris este de asemenea o alta jucarie educationala, in special pentru un micut care de abia asteapta sa mearga la scoala.

Scolarii

Atunci cand copiii vor ajunge sa mearga la scoala, vor fi prinsi in mrejele jocurilor electronice. Indiferent ca ai un astfel de sistem de joc sau nu, in curand copilul tau va deveni interesat de o astfel de jucarie.

O alternativa foarte buna pentru aceste jocuri ar fi sistemele de joc educationale.

Prin aceste jocuri se doreste reusirea deosebirii literelor, dobandirea unor cunostinte fonetice, a unor cunostinte de gramatica, a cunostintelor de calcul si chiar dobandirea unei intelegeri a lecturilor.

(P) Jucarii educationale gasesti aici.

Sursa www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *