Stiri

Ilegal cu Mariana Van Zeller revine la National Geographic pe 25 februarie la ora 22:00

Al doilea sezon al seriei de documentare de investigație Ilegal cu Mariana Van Zeller revine la National Geographic pe 25 februarie la ora 22:00.


Ilegal cu Mariana Van Zeller revine la National Geographic

Un nou sezon din seria documentară de investigație, Ilegal cu Mariana van Zeller, debutează la National Geographic, vineri, 25 februarie de la 22:00. Jurnalista Mariana van Zeller, câștigătoare a premiilor Peabody și duPont, dezvăluie cum acționează cele mai periculoase piețe negre de pe planetă. Noi episoade vor avea premiera în fiecare vineri de la 22:00.

Ilegal cu Mariana van Zeller oferă telespectatorilor o aventură în locuri rar văzute, pentru a descoperi ce se ascunde în spatele cortinei infracționale. În fiecare episod, jurnalista explorează un alt subiect, stă față în față cu cei mai importanți membrii ai rețelelor ilegale și află cum funcționează respectiva piață neagră și care sunt mecanismele interne ale economiei subterane globale de trilioane de dolari. Printre subiectele din acest sezon se numără: escrocheriile romantice, traficul de metamfetamină, traficul ilegal de marijuana, furturile de mașini sau cluburile de motocicliști infractori.

„A fost extrem de dificil să filmăm un întreg sezon din serialul “Ilegal” în timpul unei pandemii globale, însă în ultimul an a avut loc o adevărată explozie a piețelor negre și cred că ne-am dat seama rapid cu toții că acest serial a devenit mai relevant ca oricând”, a declarat Van Zeller. „În acest sezon al doilea, am reușit să pătrundem și mai adânc în rețelele interlope din întreaga lume”.

Primul episod al seriei explorează piața neagră a marijuanei. În 2016, California a început un experiment social masiv: legalizarea marijuanei. Dar după patru ani, piața neagră este de trei ori mai mare decât cea legală. Mariana van Zeller pătrunde în această lume în încercarea de a afla ce s-a întâmplat, cine profită și ce grupuri se întrec pentru a satisface cererea în creștere. Urmând un lanț de aprovizionare subteran de la cultivatori la distribuitori, ea călătorește prin vestul sălbatic al marijuanei.

Alte subiecte abordate în cadrul seriei:

 • Piața neagră a chirurgiei plastice
  Mariana van Zeller pătrunde în colțurile întunecate ale chirurgiei plastice pe piața neagră, unde sexul, lăcomia și rețelele de socializare conduc pacienții către proceduri chirurgicale periculoase realizate în camere de motel. În centrele de chirurgie cu discount din Miami, jurnalista descoperă o conexiune între criminali, medici și decesele pacienților.
 • Escrocherii romantice
  Numai în 2020, escrocheriile romantice au lasat americanii fără 600 de milioane de dolari. Ancheta Marianei o poartă în Ghana, unde se va întâlni cu o bandă infracțională care caută victime cu venituri mari în aplicațiile de dating și pe rețelele de socializare. Persoane implicate în acest tip de escrocherii îi arată secretele seducției, câți bani câștigă și cum arată stilul lor de viață care a înflorit odată cu popularitatea tot mai mare a acestui tip de înșelătorie.
 • Cluburi de motocicliști infractori
  Mariana van Zeller pătrunde în lumea secretă a bandelor infracționale de motocicliști, cunoscute și sub numele de “cluburi 1%”, și investighează un șir de violențe legate de acești motocicliști. Cu toate că se lovește de un cod strict al tăcerii, ea nu se lasă intimidată și intervievează membrii a trei cluburi mari, precum și agenții ATF și contactele cartelurilor, pentru a afla mai multe despre legăturile de sânge și fraternitate care alimentează aceste grupuri.
 • Metanfetamina
  În acest episod, Mariana descoperă un adevărat univers al fabricării de metamfetamină situat într-un laborator masiv condus de carteluri din statul mexican Sinaloa. Jurnalista va urmări drumul acestor droguri până când ajung la consumatorii din Statele Unite. Ghidul ei este un dealer viclean, fumător de metamfetamină, al cărui imperiu de contrabandă se întinde de pe o coastă pe alta. Unii se îmbogățesc, în timp ce alții mor.
 • Supremația albă
  În timp ce America se străduiește să scape de trecutul ei de supremație albă, Mariana pornește într-o cursă de demascare a unei mișcări clandestine care prevestește un viitor și mai violent. Este o mișcare care promovează ideologii la fel de periculoase ca narcoticele sau armele de foc – și una responsabilă de crime în masă de pe tot globul.
 • Mașini furate
  Peste 750.000 de mașini sunt furate în fiecare an în Statele Unite – una la fiecare 42 de secunde – multe dintre ele fiind vândute în străinătate. În ciuda represiunii recente, agențiile de aplicare a legii atenționează extinderea acestor afaceri cu mașini furate introduse ilegal în Africa de Vest, unde au prețuri mai mari. Mariana îi urmărește pe cei care profită de acest lanț de aprovizionare transcontinental.
 • Reginele cocainei
  În universul traficului de cocaină, favelele din Rio și munții Columbiei sunt locuri consacrate. Dar ceea ce pare o investigație asupra rețelelor de contrabandă este de fapt o călătorie cu un accent mai specific. Nu drogurile i-au atras atenția Marianei de data aceasta, ci noua tipologie de narcotraficanți femei, care încep să câștige tot mai mult teren, fiind cunoscute și sub pseudonimele de las jefas sau șefele.
 • Mafia Amazonului
  Mariana călătorește în inima pădurii tropicale amazoniene pentru a expune rețelele responsabile pentru o serie de crime recente și distrugerea ilegală a junglei. Pe parcurs, Mariana va încerca să descopere o mafie din Amazon care profită de pe urma exploatărilor miniere de „aur murdar” și a operațiunilor clandestine de exploatare forestieră.
 • Pirații oceanelor
  Puțini americani realizează că până la 30% din fructele de mare pe care le consumă au fost prinse ilegal. Mariana intră în vânătoarea globală a acestor pirați, care câștigă miliarde în fiecare an în timp ce distrug oceanele. Călătoria ei o va duce din porturile Boston și Vigo, Spania, pe coasta de vest a Africii, în încercarea de a înțeleage cum fruncționează acești actori și de ce este atât de dificil să fie opriți.

Primul sezon al seriei documentare „Ilegal cu Mariana van Zeller” a fost câștigător al premiului Gracie în 2021 pentru cel mai bun reporter/corespondent și a primit o nominalizare la premiul Critics Choice Real TV în 2021 pentru cel mai bun show de crimă/justiție. Serialul a fost, de asemenea, nominalizat la premiile Emmy în 2021 la categoria ” Outstanding Business and Economic Documentary”.

ILEGAL CU MARIANA VAN ZELLER este produs pentru National Geographic de Muck Media. Din partea Muck Media, producători executive sunt Mariana van Zeller, Darren Foster și Jeff Plunkett. Din partea National Geographic, Bengt Anderson este producător executiv; Matt Renner este vicepreședinte de producție; Alan Eyres este vicepreședinte senior de producție și dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *