RETETE CULINARE

Iepure umplut cu ciuperci

Ingrediente: 4 pulpe de iepure dezosate, 200 g carne tocata amestec vita si porc, 200 g ciuperci uscate, o ceapa, 2 cuisoare, usturoi,2 linguri stafide, sare, piper proaspat macinat.

Reteta

Preparare:  Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la inmuiat pana a doua zi. (Ciupercile uscate se pot inmuia si in lapte fierbinte pentru cateva ore).

Ceapa tocata se caleste in putin ulei de masline. Se adauga 2 catei de usturoi tocati marunt ,cuisoarele macinate si ciupercile.

Intr-un bol se amesteca ceapa calita, carnea tocata si stafidele, sare si piper dupa gust.

Pe un fund de lemn se indinde carnea de iepure. Se presara sare si piper si amestecul de carne tocata se intinde pe bucatile de iepure si carnea se ruleaza. Rulourile se leaga cu sfoara si se aseaza intr-o tava. Se stropeste cu ulei de masline si se acopera.

Se tine la cuptor la foc mediu in jur de 25 de min.

Se serveste cu un vin bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *