RETETE CULINARE

Gulas de porc

gulasa

Ingrediente:
500 gr. carne de porc, 4 buc. ceapa, 500 gr. untura, o lingurita boia, 3 buc. rosii, 1 catel de
usturoi, chimen, morcov, patrunjel, sare, piper, 1 kg. cartofi, 100 gr. smantina, zahar, 1 l apa.
Mod de preparare:
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca.
Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa
se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin
razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea,
piperul, zaharul si se toarna atita apa cat sa acopere mincarea. Cratita se lasa la foc mic sa
clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se
adauga cartofii taiati in sferturi. Inaite de a servi, se adauga smantina si patrunjel verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *