Toping: 100g unt, 100g zahar, 2 linguri rom, 6 rondele de ananas(se pot folosi si felii de mar, portocala sau para), 6 cirese glasate.
Blat: 50g nuca de cocos uscata si neindulcita, 100g unt, 200g zahar, 3 oua mari, 175 g faina, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, 125 ml lapte (Dozaj pentru 6 portii).
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se unge cu unt 6 forme de 200 ml. Pentru a pregati toppingul se amesteca untul, zaharul si romul intr-un castron, se fierbe 2 min pana se caramelizeaza. Se toarna cu grija putin amestec pe fundul fiecarei forme, apoi se pune o felie de ananassi in mijlocul fiecareia o cireasa.
2. Pentru a pregati blatul se pune nuca de cocos pe foc, amestecand des, pana cand incepe sa devina aurie, apoi se lasa sa se raceasca.
3. Amesteca celelalte ingrediecte cu nuca de cocos topita pana se omogenizeaza. Se pune compozitia peste feliile de ananas, se pun formele in tava si se pun la cuptor, circa 20 min, pana cresc.
Se servesc cu frisca.
Atentie! Alocati 35-40 min pentru preparare!